Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tervehdys kesälomalta

Olen ollut muutaman viikon nyt lomalla ja vielä on onneksi lomaa jäljellä. Ei voi muuta sanoa, kuin ihanaa! Voisin kertoa teille siitä, miten kissastamme tuli tuosta vain skönäri tai miten vietimme perheen kesken ikimuistoisen loman Saaristomerellä. Voisin kertoa miten ihmiselle tekee ihmeitä, kun voi urheilla päivittäin, nukkua pitkiä yöunia, syödä paljon marjoja, hortoilla kaupungilla päämäärättömästi, tavata ystäviä, hoitaa puutarhaa ja laittaa järjestykseen ne  ainaisesti mieltä painavat asiat (kuten tavaraa pursuavat kaapit ja epämääräisten paperipinojen purkaminen). Millaista on viettää tanskalaisittain aikaa veneellä tai miten mieheni kanssa valloitimme uuden saaren. Voisin kertoa unelmista ja ideoista, joita alkaa syntyä, kun aivot pääsevät vapaalle ja on aikaa vain istua ja ihmetellä. Jokainen lomapäivä ansaitsisi tulla kerrotuksi, niin rentouttavaa ja ihanaa on ollut lomailla.


Vaihdoin työpaikkaa marraskuussa 2015, joten viime kesänä lomaa oli vain viikon verran. Voin siis sanoa, että tämä onkin ensimmäinen kunnon loma reiluun puoleentoista vuoteen. 

En malta istua koko iltaa koneen ääressä, joten kerron tänään vaikka siitä millainen upea fiilis on herätä kesäisenä aamuna saaristomereltä eräästä suosikkikohteestani, kun näkymät ovat tällaiset. Tämä olikin loman ensimmäinen aamu, kun alkoi oikeasti tuntua lomalle. Tiedättehän se muutaman päivän siirtymävaiheen hektisestä työmoodista lomaan. Aluksi ei edes osaa lomailla. Rytmi on vielä liian kiireinen ja työasiat pyörivät päässä. Sitten eräänä aamuna huomaa, että hartioita ei kiristä, hengitys hidastuu ja hymy leviää hieman normaalia leveämmäksi.Heräillä aamuun kaikessa rauhassa. Kuunnella luontoa ja omaa itseään. Ymmärtää, että nyt ei ole kiire mihinkään. Tänä kyseisinä aamuna muu perhe taisi olla vielä peittojen välissä, kunnes yksi heräsi ja yllätti minut haaveilemasta tuolta kannelta. Tiedättehän teinit ja heidän aamuiset unenlahjansa.Eikä kylmä kesäkään ole menoa haitannut, kun suurimmilta sateilta on vältytty. Aina voi kääriytyä untuvatakkiin ja vetää jalkaan villasukat. 
 

Tässä satamassa sain innokkaan ihailijan naapuriveneestä ;-) 


Ihania kesäpäiviä kaikille -toivottavasti saatte olla lomalla! 

P.S. Luin hiljattain tuon alla olevan aforismin. Se taidan olla minä.  

"We all have that one friend who always finds the horse (or the dog, or whatever furry happens to be running around within mile). If you don´t know who it is, it´s you." 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti