Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 18. toukokuuta 2013

Onni on vapaapäivä

Pidän työstäni, vaikka toisinaan saan tehdä yli 12 tuntisia työpäiviä, saan herätä aamukolmelta, saan hymyillä niin, että naama on halvaantunut kestoirvistykseen, kuten eräskin työtoverini asian ilmaisi. Vietän monesti juhlapyhät töissä. Tapaan päivässä parhaimmillaan 600 uutta ihmistä ja työtoverit ovat joka päivä eri ihmiset. Toisinaan löydän itseni ilman matkatavaroita Euroopan toiselta laidalta. Koskaan ei etukäteen tiedä mitä päivä tuo tullessaan, pitää sopeutua uusiin tilanteisiin, ihmisiin ja paikkoihin. Pitää osata olla herttainen ja empaattinen ja hetkessä tilanne voikin vaatia kylmän rauhallista hätätilannekäskyttäjää. Pitää osata tarvittaessa toimia palokuntana, ensihoitajana ja poliisina sillä taivaalla ne ovat kaukana. Kouluttajan roolissa saan välittää vuosien saatossa oppimiani taitoja muille ihmisille. Pidän työstäni. Pidän myös siitä, että toisinaan raskaan työputken päätteeksi saan välillä olla esim. kuusi päivää vapaalla, kuten nyt.

  
Ellen ole lähdössä matkoille mietin aina pidemmän vapaa alkaessa, että miten haluan sen viettää. Mietin mitkä asiat ovat minulle tärkeitä. Mitkä asiat tuovat minulle onnellisuutta ja mitkä asiat lataavat akkujani. Yksi asia, joka toistuu aina pidemmillä vapaillani on lepo. Hyvät pitkät yöunet ja päivällä oma hetki esim. aurinkotuolissa tuovat hyvän mielen. Toisinaan on ihana istua hetki rauhassa omien ajatustensa kanssa, kuunnella itseään. Suuri nautinto on myös hyvä kirja.


Huolehdin siitä, että jääkaapissa on hyvää ja terveellistä ruokaa. Rakastan valmistaa rauhassa ruokaa ja nauttia sitä yhdessä perheen kanssa. Totuuden nimissä (jotta en anna itsestäni liian terveysintoilija kuvaa) syön myös paljon suklaata. Nykyään olen vaihtanut maitosuklaan tummaan suklaaseen. Isoäitini, joka täyttää kuukauden kuluttua 103-vuotta on aina syönyt paljon suklaata ja voita. Hänen sanojaan lainaten syökää voita, älkää mitään "korvikkeita". 

Olen aina noudattanut myös ranskalaisten sanontaa, että kaikki mikä on hyvää (mikä syödään rauhassa nauttien) on terveellistä. 
Uskon tähänkin sanontaan siinä mielessä, että jos nauttien ja rauhassa syöt jotakin perinteisesti epätervellisenä pidettyä ruokaa, syöt sen niin hyvällä mielellä, että se on psyykkeelle hyväksi ja siten terveellistä. Tuskin myöskään teet sitä päivittäin hyvällä mielellä. Lasillinen punaviiniä silloin tällöin ei varmastikaan ole myöskään pahaksi. Isoäitini ottaa sen sijaan kyllä tilkan konjakkia.   Vapaapäivinä pitää ehdottomasti asetella valkoisia kukkia maljakkoon, nyt kesän tullen olen istutellut niitä terassille. Hieman väriä antamaan pääsi myös laventeli. 


Vapaapäiviin pitää ehdottomasti sisältyä urheilua! Toissapäivänä oli tennisvalmennustunnillani ja eilen pääsin kälyni kanssa hänen lounastunnillaan pelaamaan tennistä ulkokentälle. Aurinko paistoi ja hiki virtasi. Voi mikä nautinto! Olipa se urheilu lenkkeilyä, fillarointia, joogaa, golfia, tennistä, melontaa, purjehdusta mitä tahansa -sitä pitää olla! 

Vapaapäivinä on ihana tavata myös ystäviä. Tänään olemme kutsuneet ystäväperheemme meille iltaa viettämään. 
Taidankin tästä alkaa kattamaan pöytää, siivoamaan, lähden kauppaan ja ryhdyn kokkaamaan. Jos energiaa ja aikaa riittää pesen ainakin osan ikkunoista. Se on jotenkin homma, johon en millään jaksaisi ryhtyä. Ehkä se saa odottaa, ainakin huomiseen.

Yksi onnellisten vapaapäivien teema on taide. Minulle tulee aina toisinaan "taidevajaus". Se on olotila, jossa syntyy pakottava tarve lähteä katsomaan jotakin taidetta. Tästä teemasta lisää ensi viikon alussa. 

Onneksi on vielä neljä päivää vapaata! 

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua! Keskittykää asioihin, jotka tuottavat teille hyvää mieltä ja onnellisuutta! 

Happy wife, happy life! 
   


      

4 kommenttia:

 1. Työ jota teet on varmasti raskasta. Ihanaa, että sen vastapainoksi on pidempiä vapaita, jolloin voi rentoutua. Kivaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työni on välillä raskasta, mutta kuitenkin kivaa! Osaan kyllä rentoutua ja nauttia näistä vapaapäivistäni;-) Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Minä kadehdin ihmisiä, joita on purrut liikuntakärpänen. Sen verran tiedän itsekin, että liikuntaan jää koukkuun, mutta valitettavasti (ainakin minun tapauksessani) siitä koukusta voi myös tipahtaa, jos tulee pakollinen tauko. Niin, että odottelen tässä, että se kärpänen taas puree :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin liikun välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kumma juttu on todellakin se, että mitä enemmän liikkuu, niin sitä enemmän myös haluaa liikkua! Tällä hetkellä liikunta tuo minulle valtavasti iloa! On tärkeä kuunnella itseään ja sallia itsensä tehdä juuri niitä asioita, jotka hyvältä sillä hetkellä tuntuvat. On hieno taito oppia kuuntelemaan itseään ja olla itselleen armollinen. Luulenpa, että se on jonkinlainen tie onnellisuuteen vai mitä luulet? Kivaa viikkoa!

   Poista