Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 28. toukokuuta 2013

Purjehdustreenit

Heitin lapset aamulla kouluun ja ajelin Saaristokaupan kautta kotiin. Hankin eväät päiväretkelle. Ehdotin miehelle, että lähtisimme kaksin pienelle purjehduskeikalle. Tuulta näytti ainakin riittävän ja ilma oli muutenkin purjehdukseen oikein sopivan näköinen.

Purjehdimme lenkin Kytön suuntaan eräälle kisapoijulle. Näin pääsimme mukavasti ajamaan kryssiä, avotuulta ja lenssiä. Vene tuntui kulkevan ihan kivasti. Vantteja saa kyllä kiristää. Kryssillä veneen ajaminen vaatii aina hetken totuttelua, ennen kuin löytää sen tuntuman veneeseen. Kun tuntuma löytyy ei tarvitse koko ajan vilkuilla vindeksiä tai tuulimittaria. Avotuulella ajaminen on ihan mun suosikki, siinä on ihanaa vauhdin hurmaa! Meno on jotenkin vaivatonta!Ennen kotiin palaamista päätimme pitää pienen lounastauon Pavenilla. Minä ajoin veneen laituriin. Rantautuminen meni mallikkasti kovasta vastatuulesta huolimatta (vaikka itse sanonkin). Kaikille rantautumista harkitseville naisille annan seuraavan vinkin: näin alkukesästä on hyvä harjoitella, sillä laitureissa on silloin vielä hyvin tilaa ja katsojiakin on vähemmän. Lisäksi jos rantautuminen menisi pieleen, voisi aina kommentoida, että on taidot vähän ruosteessa talven jäljiltä. Paven on seuramme tukikohta Pentalan saaressa. Huomenna ehkä lisää tästä kerrassaan hurmaavasta paikasta. 


Sisustuslehtiinkin sopivat kuvat veneeltä ovat kauniita katsoa. Todellisuus ainakin meillä yleensä purjehduksen jälkeen näyttää lähinnä tältä. Yksi homma rantautumisen jälkeen onkin siivota sisällä lennelleet tavarat paikoilleen ja ulkona kannella tietysti myös. 

 

Urani "lintubongarina" on edennyt vaiheeseen Kalatiira. Tämä lintu on kadehdittavan loistava lentäjä ja kalojen saalistaja. 

Erilaiset simppelit kalaleivät ovat meillä veneellä aika vakiolounasta. Hyvää ja yksinkertaista. 


Totuus veneellä ruokailusta on myös monesti tämän näköinen. Liinat muistuttavat lähinnä purjetta, jonka mukana ainakin kaikki kevyemmät kertakäyttöastiat lentävät mereen. Servettejä on turha asetella. 

Hyvät purjehdustreenit tänään. Katsotaan mitä purjehdukseen liittyvää toimintaa huomenna keksitään? 

Kivaa iltaa!  

9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia jälleen, näitä katselee kyllä ihan ilokseen! Varsinkin tuo missä oli purje ja pilvet taivaalla, mahtava kuvakulma!

  VastaaPoista
 2. Mä myös rakastan näitä kuvia ja tunnelmia, jotka niistä välittyvät! :) Kraavilohileipien erilaiset variaatiot ovat meidän suosikkisapuskaa veneellä. Helppoa, nopeaa ja hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyisi kerätä meidän kaikkien yleisimmät ja helpoimmat veneruoka vinkit ja reseptit kasaan. Niistä voisi saada hyviä ohjeita. Itse olen ainakin veneellä aika laiska tekemään mitään kovin monimutkaista ruokaa. Toisaalta syön mielelläni terveellisesti.

   Poista
 3. Mahtavia kuvia ja tuulen tuiverrusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja totta tuoa sekamelska purjehduksen jälkeen. Hyvä vinkki tuo alkukesästä rantautuminen.

   Poista
  2. Kiitos! Alkukesä on juuri hyvä aika alkoittaa kaikkea uutta, voi mokailla ihan rauhassa, kun kaikki menee pitkän talven piikkiin ;-)

   Poista
 4. Oli tosiaan ihanat tunnelmakuvat, kiitos!

  VastaaPoista