Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 27. toukokuuta 2013

Astu veneeseen. Olet jo perillä.

Lähdimme nopeasti tänään veneelle viemään muutamia unohtuneita varusteita ja katselin samalla turvavarusteita hieman sillä silmällä. 


En ole mikään verhojen ystävä. Kotona minulla on muutama puinen sälekaihdin ja muuten elämme ilman verhoja. Veneellä verhot antavat kuitenkin mukavasti yksityisyyttä satamissa ollessa. Minne ihmeeseen olin laittanut verhojen valkoiset ohuet köydet, jolla ne saa pysymään sivussa? Hätäratkaisuna nämä, tilanne on korjattu kuitenkin jo tänään hankkimalla Bauhausista uudet valkoiset köydenpätkät! 


 Halstari on ihan ehdoton, jos haluaa paistaa nuotiolla kalaa (voi siinä makkaraakin paistaa). 


Tämä pussukka on oikea monitoimivaruste veneellämme. Säilytämme siellä esim. omenoita ja vesipulloja kulussa, kun ei halua lähteä hakemaan niitä sisältä. Joskus kylmällä säällä tässä on kuivia pipoja ja hanskoja kätevästi ovenpielessä helposti käsillä.  
Tämänkin kiinnittämiseen tarvitaan valkoista köyttä ;-) 

Miten nämä pelastusrenkaat eivät kestä auringonvaloa? Haalistuvat ja haperoituvat hyvin nopeasti. Ympärillä olevat narutkin ovat jo irronneet. Miksi renkaita ei valmisteta materiaalista, joka kestäisi. Meidän puomipeite mm. on varmasti vanhempi, kuin tämä rengas ja se ei ole lainkaan haalistunut. Tämä menee siis vaihtoon! 

Ensiapupakkauksen kyypakkaus on myös vanhentunut. Sammuttimet tulisi viedä tarkistettavaksi ennen katsastusta.


Ehdimme vielä keittää kahvit ja syödä leivät. Sitten lähdin lapsia hakemaan koulusta. Olin luvannut viedä heidät tänään kavereiden kanssa koulun lähellä olevalle jäätelökioskille meren rantaan.  


Parasta lomakodissamme on se, että vaikka emme liikkuisi sillä laiturista mihinkään, se on silti hyvin rentouttava paikka! Aurinko paistoi, merituuli hyväili kasvojamme ja vene keinutti meitä. Astuttuamme laiturilta veneeseen, olemme jo perillä! 

8 kommenttia:

 1. Kivat verhosolmut ja pussukka on tyylikäs...aurinko haalistaa helposti, mutta ei muistoja mereltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Muistot ovat ja pysyvät, onneksi! Valokuvat tukevat hyvin muistia!

   Poista
 2. Voi tuo halsteri pitäisi kyllä kaivaa minunkin jostain kaappien perukoilta, jos vaikka mies sattuisi saamaan jotain virvelillään.
  Onko teillä muuten merkattu veneen nimi pelastusrenkaaseen? Meillä katsastusmies kyseli mutta nimi oli onneksi merkitty. Sekin nimittäin haalistuu varsin nopeasti auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu halsterin kaivuuseen! Hyvä, kun muistutit tuosta pelastusrenkaan nimeämisestä! On varmasti joskus ollut, mutta ei näy enää. Täytyy todellakin uusia koko homma ja muistaa nimetä se.

   Poista
 3. Ihania fiiliksiä kuvissa! Ja kyllä, köydestä on moneksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Köydestä on vaikka mihin. Tänään harjoittelin taas solmuja köydellä veneellä. Mikähän siinäkin on, että ne tahtovat talven aikana unohtua.

   Poista
 4. Sun kuvissa on aina niin ihana fiilis! Me jouduttiin myös ostamaan uudet pelastusrenkaat, vanhojen hapertuneiden tilalle. Nähtäväksi jää, kauanko kestävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos fiilis välittyy sinne! Meidän pitää myös suunnata pelastusrengas ostoksille.

   Poista