Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Paven fyller 100 år.

Pursiseuramme ESF (Esbo segelförening) on perustettu vuonna 1906. Aiemmin Suomessa perustetut pursiseurat olivat lähinnä vanhojen herrojen perustamia seuroja. ESF poikkesi niistä, sillä seuran perusti joukko innokkaita purjehtivia nuoria opiskelijoita. Vuonna 1913 rakennettiin seuramme tukikohdaksi Pentalan saareen, paviljonki Paven.


   Olin ajatellut kirjoittaa "lähikuppilastani" tänään, mutta nyt minulla on yksi syy lisää kirjoittaa tästä hurmaavasta vanhasta paviljongista. Sain nimittäin tänään postissa kutsun Pavenin (100-årsjubileumsmiddag) juhliin. Olen hyvin otettu, että pääsen mukaan juhlistamaan tätä historiallista hetkeä.Paven on seuramme sydän. Täällä on kiva tavata seuran jäseniä ja vaihtaa kuulumisia. Useita hyviä keskusteluja olen käynyt mm. yllä olevan kuvan portailla. Monet seuramme toiminnot siirretään kesällä tänne Pentalaan. Kevytveneet siirretään saaren laituriin kesäksi. ESF järjestää joka keskiviikko purjehduskisat (onsdagssegling), jotka ovat muuten avoimet myös seuran ulkopuolisille jäsenille. Lasten kaikki purjehdustreenit ja -leirit pidetään täällä kesäisin. Mikäs niitä on täällä pitäessä, kun laiturin vieressä on hiekkaranta, jos haluaa pitää tauon purjehduksesta. Rannalla voi pelata lentopalloakin. Ravintolassa on tili lähes jokaiselle jäsenelle ja ravintolan tarjoilijat muistavat mm. kenen lapset kuuluvat mihinkin "piikkiin". Sen lisäksi, että tämä on mielestäni hyvää palvelua, sekin lisää kotoisaa tunnelmaa!  
P.S. ESF on perustamisesta lähtien satsannut nuorisopurjehdukseen. Alla olevassa kuvassa näkyy uutta nuorisorakennusta (Harrys Paviljong, joka nousee Pavelle. 
Keskiviikon purjehduskisat. Minun huomioni näköjään kiinnittyi nyt etupäässä 606 veneisiin. Maanantaina alkaa 606 purjehduskurssini. Apua, nyt alkaa jännittämään! 
Onkohan siitä joku joskus selvinnyt hengissä ;-) 
Keskiviikkoisin on tarjolla aina saaristopöytä. Sinappisillin seurana oli saaristolaisleipää ja salaattia. Paven avaa ovensa 4.6. sen jälkeen on tarjolla myös a la carte lista. 
Purjehduskisoja on täällä järjestetty sadan vuoden ajan. Perinteeksi on muodostunut palkintojen jaon päättäminen "Ett fyrfaldig leve: Hipp, hipp,  Hurra! hurra! hurra! hurra!" -huudahdukseen! 


Talon verannalta on hyvä seurata purjehduskisoja. 

Terassit eivät kovan pohjoistuulen vuoksi houkutelleet tänään pidempään istuskeluun. 
Aurinko kuitenkin paistoi kauniisti. Pian on jo kesäkuu ja lapsilla kesäloma! 
Hipp, hipp, Hurra!  
    

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia jälleen! Olemme mieheni kanssa monta kertaa jutelleet, kun ajamme Pentalan ohi, että tuonne Paven ravintoaan pitää mennä joskus syömään. Tänä kesänä yritämme oikein tosissamme =) Paikka on idyllisen näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että Suomen kesä on niin lyhyt. Paljon jää aina ihania asioita suunnittelun tasolle, kun kesä loppuu kesken. Tilataan tänä vuonna oikein pitkä, aurinkoinen ja lämmin kesä. Suosittelen lämpimästi Pavenilla piipahtamista.

   Poista
 2. Oijoi, miten ihania kuvia! Paven on todella idyllinen ravintola ja miten upealla paikalla se onkaan! :) Suosittelen, vaikka mun viimekäynnistä onkin jo useampi vuosi aikaa. Ehkä ensi kesänä päästään veneellä piipahtamaan siellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paven on käymisen arvoinen paikka todellakin jo pelkän sijaintinsa vuoksi. Tiedä vaikka törmäisimme siellä kesällä ;-)

   Poista
 3. Näyttääpä teidän veneseuran paviljonki olevan ihanalla paikalla. Kivoja kuvia! Tsemppiä tuohon ensi viikon kurssiin. Hienosti menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pavenin sijainti on todella luonnonkaunis. Koko Pentalan saari on kaunis paikka. Saaren keskellä on järvi, jonka keskellä on pieni saari. Järvelle voi tehdä kävelyretken Pavenilta.
   Kiitos tsemppauksestasi ensi viikkoa ajatellen!

   Poista