Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hankoon Helsinkiä pakoon

Vaimo Hankoon Helsinkia pakoon soudan Hankoon lippu mastoon joo mä oon sun Jacques Cousteau vadelmaveneellä.... Tällä kerralla ei kyllä lähdetty Helsinkiä pakoon vaan lähtöpiste oli lähempänä eli Espoossa.


Hangolla on aina ollut suuri paikka sydämessäni. Lapsena keräsimme rannoilta pieniä vaaleita näkinkenkiä. Yritimme saada nämä aarteet ehjänä kotiin. Nuoruudessani kävimme Hangon regatassa ja vietimme viikonloppuja siellä. Joskus kai näihin liittyi myös purjehdusta, useimmiten kyllä ihan jotain muuta. Milloin tultiin Hankoon tukka liehuen avoautolla, milloin purjehdittiin sieltä päiväkausia huonossa tuulessa h-veneellä viimeisiä tonnikalapurkkeja laskeskellen kotiin. 


Perheen kanssa purjehtiessa on käynti Hangossa ollut useimmiten yksi odotetuimmista satamista. On käyty katsomassa esteratsastuskisoja, on pelattu tennistä, joogattu, uitu hiekkarannoilla, lenkkeilty, pompittu pommpulinnassa, on syöty hyvin makasiinin ravintoloissa, on kahviteltu leivoskahvit Neljän tuulen tuvalla. Lisäksi olemme saaneet viettää monia unohtumattomia hetkiä ystäviemme kanssa, jotka viettävät Hangossa lomaansa lomakodeissaan.  
Eilen sain kutsun erään ystäväni lomakotiin. Ihana päivä Hangossa oli siis taattu! 
Rupattelimme ensin hänen luonaan kauniissa vanhassa talossa pikkusuolaisten parissa (en muistanut ottaa kuvia, koska olin niin keskittynyt juttuihimme). Hänen suloinen koiransa nuoleskeli varpaani. Söimme lounasta rannassa ja joimme kahvit. Piipahdimme iltatorilla ja nautimme olostamme upeilla hiekkarannoilla omassa rauhassamme. Isompia ja pienempiä tyttöjä haahuilemassa kiireettömästi Gunnarsin rannassa. Se on ihana vanha kalastusranta. Rannassa on käytössä yhä kalastusmökkejä ja niiden pihoissa savustuspönttöjä. 

Toinen upea hiljainen ranta on Tulliniemen ranta. Voi mikä hiljaisuus ja miten kaunista. Meitä harmitti, että se picnic kori oli jäänyt kotiin. Täällä olisi viettänyt aikaansa vaikka kuinka pitkään! 


Kuulin myös, että Suomen eteläisin kärki (mantereella) on avattu. Suunnittelin, että haluan kävellä sinne joku päivä. Ystäväni oli jo ehtinyt siellä käydäkin. Alue on luonnonsuojelualuetta. 
Tulliniemessä rantaa ja rauhaa riittää! 


Purjehtijatytön vapaapäivä rannalla kiviä keräillen ja hiekkaan optaripurjeita piirrellen. 


Hyvää juhannusta! 
 

4 kommenttia:

 1. Kyllä noissa maisemissa sielu lepää. Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, juuri niin se on, että päivä Hangossa on kuin viikon loma. Sielu on niin levännyt ja täynnä uutta voimaa!

   Poista
 2. Hei, täällä Minna Hangosta. Olipa mukavaa että löysin blogisi, tervetuloa vierailemaan minun blogiin Meidän harmoniaa, miimman.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hei, hauskaa, että voimme tavata täällä! Sinun blogisi näytti kivalta, menen katsomaan uudelleen ajan kanssa.

  VastaaPoista