Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Eräänä kauniina sadepäivänä

Juhannuksen jälkeisenä sateisena sunnuntaina ystävättäreni soitti ja ehdotti retkeä Lifestyleliike Country Whiten uuteen liikkeeseen Kirkkonummen Oitbackan kartanolle. Minua kiinnostaa kovasti vanhat kartanot ja tallirakennukset. Liike on perustettu v.1912 rakennettuun tallirakennukseen. Lähdin siis innoissani jo pelkän arkkitehtuurin ja kartanomiljöön vuoksi. 


Pihapiirissä oli tällainen talovanhus, joka saa minut itkemään verta ja herättää minussa suuren pelastajan. Tämä talo olisi pakko pelastaa! Voi taloparka! Kartanon pihapiirissä näkyi myös orangerie, jossa toisinaan järjestetään taidenäyttelyitä. Olisi ihana päästä käymään siellä. 


Kotiin saavuin uuden suorakaiteen muotoisen valkoisen, puureunaisen tarjottimen kanssa. Tähän mahtuu juuri sopivasti aamukahvikuppi, lautanen ja tuoremehulasi. Serkkuni toi minulle viikko sitten puutarhastaan pioneja. Ne ovat yksiä lempikukkiani. Nyt ne aukeavat iloksemme. Kiitos niistä! 

Tuoksukynttilän sitruunaruohon tuoksu toi mieleeni Aasian lämmön. Minulla on jo mielessäni tälle kynttilälle yksi tietty paikka... Poikani oli toivonut ruuaksi kotitekoisia hampurilaisia. Eihän sitä auttanut kuin ryhtyä leipomaan sämpylöitä, valmistamaan pihvejä ja loihtia tsatsiki. Sitten mieheni saapui pöytään ja kertoi (täysin ajattelematta vaivannäköäni) kuinka heillä aikanaan tehtiin ketsuppia kotona itse. No sehän olikin ainoa asia, mitä tässä en ollut valmistanut juurta jaksaen itse. Saimmepan hyvät naurut! Poikakin oli tyytyväinen hampurilaisiin! 


Kivaa päivää! 


12 kommenttia:

 1. Upea paikka ja pionit... <3

  Tuo talo on kyllä niiin kaunis, suorastaan satumaisen ihana... Se herätti hetiminunkin pelastusviettini. Nuo ikkunat ja mikä lasikuisti!

  VastaaPoista
 2. Täällä ilmoittautuu yksi pelastaja lisää, joka ainakin olisi täysillä hengessä mukana :). Uskomattoman kaunis rakennus. Paikka on minulle tuntematon, pitääpä myös käydä joskus!

  Hampurilaisesi näyttävät paitsi superherkullisilta, myös terveellisiltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti käymään. Kävin myös paikassa ensimmäistä kertaa, mutta en viimeistä. Näen nykyään pelastettavia taloja kaikkialla. Ne huutavat nimeäni. Tämä kohde on logistisesti meille mahdoton, mutta ehkä joku toinen...

   Kotitekoiset hampparit on välillä ihan hyviä.

   Poista
 3. Näyttääpä ihanalta paikalta. Niin paljon kauniita vanhoja rakennuksia annetaan vaan mennä ite-eestään. Se on kyllä harmillista. Ihana verantakin tuossa talossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hirvittävän surullista, että vanhojen talojen annetaan lahota. Samalla katoaa aina pala historiaamme.

   Poista
 4. Voi mikä talo, se pitää pelastaa ehdottomasti! Niin kaunis ka muodokas. Mitähän se maksaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun se pitäisi pelastaa. Uskon, että moni olisi valmis remontoimaan sitä vaan saadakseen asua siinä samalla. Näin omistajan ei tarvisi edes luopua siitä, mikäli se on kynnyskysymys.

   Poista
 5. Minulle hyvinkin tuttuja Kirkkonummen kauniita maisemia :) Tuo talo on kyllä aivan ihana! Pakkohan tuo on pelastaa!

  VastaaPoista
 6. Minusta museoviraston tms. instanssin tulisi velvoittaa omistajat pitämään kunnossa tällaiset vanhat historialliset rakennukset.

  VastaaPoista
 7. Kauniita maisemia ja hieno talovanhus. Todellakin museovirasto voisi olla oikea instanssi ainakin potkimaan jotain hieman persauksille tuon talon ja pihan kunnostuksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikohan heille ehdottaa kohteita, joita pitäisi suojella / kunnostaa?

   Poista