Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Tapahtui viikolla

Äitini on opettanut minulle sen, että naisen pitää toisinaan "leikkiä hienoa rouvaa" eli silloin kuuluu tälläytyä vain mennäkseen kaupungille shoppailemaan ja mahdollisesti lasilliselle tai leivoskahville. Tähän voi sisältyä myös taidenäyttelyssä käynti tai ystävättären kanssa lounas. Erityisen hauskaa on "leikkiä hienoa rouvaa" maanantaisin. Tällä kertaa tein vain tehoiskun kahteen liikkeeseen. Vanhempani halusivat ostaa minulle ihanan pyjaman joululahjaksi, jonka sain itse käydä valitsemassa. Lahjan sain myös itse paketoida ja kirjoitin siihen luonnollisesti kortin upealle naiselle ;-) Toinen kohde oli Henri Lloydin liike, josta hain itselleni pipon. Pipo on ollut tällä viikolla kahtena päivänä päässäni lenkillä ja hyvin on toiminut.  Kävin eräänä iltana tyttäreni tanssikoulun joulujuhlaesityksessä. Toisinaan näissä lasten esityksissä syntyy sellaista tahatonta komiikkaa. Sen suhteen ei tarvinnut pettyä tälläkään kertaa. Valokuvaaminen ko. esityksessä oli kielletty, siksi kuva tyhjästä lavasta. 


Minulla on punakantinen muistikirja, jonne merkitsen aina joulun alla muistettavia asioita. Siellä on lahjalistaa, ruokakaupan ostoslistaa, siivouslistaa, joulun menu jne. Tätä muistikirjaa on luettu ja täytetty ahkerasti tällä viikolla. Olen pitänyt samaa muistikirjaa monta vuotta. Siitä on kätevä tarkistaa mm. se, että mitä on ostanut edellisvuonna jollekin henkilölle lahjaksi, jos ei satu muistamaan. Huomaan myös sen, että viimeiset päivät ennen joulua muistuttavat to do-listojen suhteen kovasti toisiaan vuodesta toiseen.  


Leivoin joulun kalapöytää varten saaristolaisleipää. Kaksi leipää menivät pakastimeen aattoa odottamaan. 


Autonikkunakin näytti jo jouluiselta eräänä päivänä töihin lähtiessäni. 


Viikko on mennyt melkein niin, että ollessani hereillä olen ollut töissä ja kotona ollessani olen ollut vaakatasossa. 


Eilisellä työmatkalla tuli ihasteltua Köpiksessa näitä ihania pieniä herkullisia kakkuja. 
Päädyimme kuitenkin juomaan vain kahvia. 


Tänään leivoin koe-erän joulua varten ihania pieniä suolaisia juttuja. Intoilin niiden kanssa niin, että unohdin yhden erän uuniin. Nähtyäni nämä herkut, nauroin aivan vedet silmissä. Suunnittelin kuvatekstejä niille:  "jouluvalmistelut täydessä käynnissä". 

Toisinaan tämä täydellisen jouluidyllin metsästys alkaa hieman ärsyttämään minua ja se herättää minussa pienen kapinallisen. Saatan lähettää kuitenkin joulukortteja... hieman erilaisia kuin yleensä. Miksi niiden pitää aina olla niin herttaisen sympaattisen kauniita? 
En pystynyt valitsemaan kumpi kuvateksti olisi sopivampi ja jouluisempi? 


Kivaa joulunalusviikkoa! Ottakaa rennosti, tärkeintähän joulussa on rakkaiden kanssa yhdessäolo! 

8 kommenttia:

 1. Hei NJ! Olen niin samaa mieltä kanssasi, joskus vaan pitää leikkiä "hienoa rouvaa", se kuuluu niihin elämän pikkuiloihin. Ja nyt lähden minäkin etsimään joulumieltä! :)

  VastaaPoista
 2. Hihhih mikä lopetuskuva :) Olisi pitänyt ottaa vastaava kuva omista "karamelli-popcorneistani", jotka lilluivat pellillä tummapaahtoisessa kinuskimeressä kutistuneina ja osittain palaneina. Noh, sukulaisten tapaamiseen varattu vaniljatofujätski kruunattiin eilen jälkkäriksi minivaahtokarkeilla ja kinuskikastikkeella. Ei aina mene niin kuin Strömsössä, mutta joskus epäonnistumisista saa paljon iloakin.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, keskittyminen herpaantui viimeisen pellillisen paiston suhteen, mutta sain hyvät naurut! Monesti epäonnistumiset naurattavat jälkeenpäin, mutta nämä ihanuudet naurattivat kyllä heti uunista pois päästyään. Kivaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta. Minäkin lähden tänään leikkimään hienoa rouvaa kaupungille rakkaan ystävättäreni kanssa... oujee :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ystävättären kanssa "hienoa rouvaa leikki" on ihan mahtavaa! Kivaa viikonloppua!

   Poista
 4. Ihana neuvo äidiltäsi tuo "leikkiä hienoa rouvaa" =D. Otan sen neuvon myös itselleni käyttöön. Voisi olla todella kiva mennä vähän paremmissa kaupungille kaikessa rauhassa ja katsella kaikkea kivaa. Ihanaa joulun odotusta, enään ei tarvitse kauaa pukkia odotella, jännittää jo vähän =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää ottaa aikaa itselleen ja nauttia kaikesta kauniista! Hyvää joulunodotusta myös sinne! Täällä kanssa alkaa jo joulujännitys nostamaan päätään.

   Poista