Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 1. tammikuuta 2016

Jouluviikko ja Uusi Vuosi

Jouluviikko oli minulla vapaa. Valmistelin joulua niin sisustuksen suhteen kuin jouluruokien osalta. Kävin myös rakkaan ystäväni kanssa aamukahvilla (4h) Haukilahden paviljongissa eräänä aamuna. Kotiin saapui kauniita kukkalähetyksiä niin kummitädiltäni ja-sedältäni sekä kummipojaltani. Kukkalähetykset ovat ihania! 



Jouluaatto aamuna kävimme tyttäreni kanssa tallilla seuraamassa aattoaamun katrillin. 



Piipahdimme myös veljeni, hänen vaimonsa ja koiransa luona. 


Aattoillan tunnelmia isäni kuvaamana. Kasassa siis rakkaani; oma perhe, vanhempani ja anoppini.  Ilta sujui perinteiseen tapaan jouluruokien ja lahjojen parissa. 


Jouluumme sisältyi myös rentouttavia hetkiä ja ulkoilua. 








Tapaninpäivä ajelun teimme appiukolleni ja hänen vaimolleen Lahteen. Saimme herkutella perinteisten jouluruokien ohella ravuilla. Kylläpä ne maistuivatkin! 
Pientä jouluviikon väsymystä oli havaittavissa lapsissa ja ehkä hieman meissä aikuisissakin.   


Ystävämme olivat kutsuneet meitä viettämään joulua heidän kanssaan etelä-afrikan talolleen. Emme tällä kerralla päässeet matkaan. He ilmoittivat meille, että tulevat sitten (kostoksi ;-) 
viettämään uutta vuotta meille. 

Minä olin eilen uuden vuoden aattona töissä, joten mieheni loihti sillä aikaa meille illaksi sushit. Minun tehtäväkseni jäi tehdä pientä suolaista samppanjan seuraksi alkuun. 




Uusi vuosi vaihtui siis mitä parhaassa seurassa! Söimme ja joimme, nauroimme vatsamme kipeäksi. Kävelimme vuoden vaihtuessa rantaan sormet kohmeessa sampanjalasit kädessä ilotulitusten paukkuessa ja valaistessa taivaan. Suutelimme ja halailimme toisemme onnelliseksi seuraavalle vuodelle. Valoimme tinaa patakintaat käryten. 
Tanssimme varpaat väsyneiksi kello kolmen jälkeen Red Hot Chili Peppersin raikuessa ämyreistä. En muista milloin olisimme intoutuneet näin railakkaasti bilettämään, mutta olipa hauskaa!  


Ystäviemme tuoman domppapullon lisäksi taisi taittua pari muutakin pulloa. Puolustukseksemme sanottakoon, että olin ostanut myös lapsille alkoholitonta kuohuviiniä, joten kaikki pullot eivät olleet meidän. 
No, anyways, kun aamulla kotona näyttää tältä ja vieraamme auto on pihassa, vieraan isännän pikkutakki löytyy sohvan nurkasta ja heidän koiran lelut ovenpielestä ei voi muuta kuin olla onnellinen, että omistaa näin ihania ystäviä! Oli niin hauska ilta, että pieni orastava päänsärkykään ei haittaa, kun suopielet nousevat hymyyn iltaa miettiessä.  


Olkoon tuleva uusi vuosi täynnä yhtä onnellisia hetkiä! 

Palataan niihin mahdollisiin lupauksiin sitten myöhemmin. 


    

12 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja fiiliksiä. Teillä on ollut todella ihania hetkiä. Näin se käynnistyi uusi vuosi. Tuokoon se tullessaan sinulle ja läheisillesi kaikkea hyvää, iloa ja eloa, terveyttä ja seikkailuja <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kaikkea hyvää tälle vuodelle myös teidän koko perheelle!

      Poista
  2. Teillä on ollut kyllä ihanat juhlapäivät! Mukava tunnelma välittyy hienosti. Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta myös teidän talouteen!

      Poista
  3. Ihanaa uutta vuotta ja kiitos kivasta blogista.
    HT

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle täällä käynnistä ja hyvää uutta vuotta!

      Poista
  4. Kivoja kuvia, lämpimän tunnelman oikein aistii! Mitä noissa herkullisen näköisissä leivissä on?
    Oikein Hyvää Uutta Vuotta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo pienet suolaiset syntyvät patongin päälle laitettavasta punaisesta pestosta, tomaattisiivusta ja vuohenjuusto siivusta. Nämä hetkeksi uuniin ja paiston jälkeen päälle voi laittaa hieman balmamicoa ja rucolaa. Minulla taisi olla rucola loppu ja laitoin pinaattia. Yleensä tekevät hyvin kauppansa ;-) Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, näitä pitääkin tehdä joskus illanistujaisiin. Monasti tällaiset pienet naposteltavat ovat kaikkein parhaita ja häviävät lautasilta ensimmäisiksi =)

      Poista
  5. Oi mitä suloisia ajuhlatunnelmia! Ihanaa että talliallakin oli vähän jouluohjelmaa, se kun on varmasti monen nuoren tytön maailman napa - muistelisin... Hymyilytti nuo pienet syötävät, joita teit alkupaloiksi samppanjan kera. Minulla oli uuden vuoden aattona sama homma saaristossa ystäväporukalla juhliessamme ja tein ihan saman näköisiä brie-bruchetta -leipiä, jotka katosivat vadilta sekunnissa :D Se on yksi kestosuosikkimme ja hankaan paahdetun leivän pintaan sitä valkosipulia oikein antaumuksella, niin että suussa vähän pistelee... Niillä ja muilla herkuilla kukuttiinkin sitten aamuseitsemään, kun oli niin paljon juteltavaa ja naurettavaa - ja sitten kestikin kolme päivää toipua kemuista.

    Ihanaa alkanutta vuotta ja loppiaisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuo tallin ohjelma aattona oli aika ihana -niin pienten kuin isompienkin tyttöjen mielestä ;-) Tuossa yllä näet leipieni ohjeen. Mitä sinun brie-bruchetta leipiisi tulee? Voisin kokeilla myös niitä. Nykyään noista hauskoista juhlista toipuminen vie todellakin harmittavan kauan.
      Hyvää loppiaisviikkoa ja alkanutta vuotta myös teille!

      Poista
  6. Ai se oli vuohenjuustoa :) Kiitoksia uudesta vinkistä!

    Mun brucetat valmistuvat näin...
    Paahdan ensin maalaisleivän viipaleet pinnastaan rapeaksi uunissa, raastan valkosipulin kynttä suoraan niiden paahtuneeseen pintaan. Sen jälkeen sivelen leipien pintaan oliiviöljyä ja kasaan päälliset: brieä, pikkukuutioksi hakattua tuoretta tomaattia, basilikaa, suolaa ja pippuria sekä liraus balsamicoa.

    VastaaPoista