Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 20. toukokuuta 2017

Voisiko enemmän pihalla olla?

Nyt on taas se aika vuodesta, kun olen jatkuvasti ihanasti pihalla. Olen ulkoilmaihminen eli viihdyn ulkoilmassa ja onnekseni talomme sijaitsee saaressa lähellä luontoa. Taloamme ympäröi viihtyisä piha, jossa on noin satavuotias tammi, vanhoja omenapuita, pitkä sireeniaita, tuomi ja juhannusruusuja. Seuraan parhaillaan raparperien nousemista maasta ja odottelen tuomen puhkeamista kukkaan. Syksyisin keräilen marjat aamupuurooni takapihalta. 

Tästä bloggauksesta tulee oikeastaan katsaus koko toukokuuhun. Olohuoneemme siirtyi vappupäivänä terassille. Olimme kutsuneet ystävämme meille vappubrunssille ja onneksi aurinko paistoi, vaikka hellettä ei tarvinnut pelätä. Untuvatakit päällä tarkeni komeasti, varsinkin kun oli villakoira sylissä lämmittämässä ;-)
Arki-iltaisin istun usein työn jälkeen juomaan terassille kahvit. Arkisin grillailemme, jotta kenenkään ei tarvitse olla sisällä ruokaa laittamassa. 
Vappua seuraavana viikonloppuna kävimme Pentalan saaressa laittamassa pursiseuramme jäsenten kanssa Pavenin ravintolan kesäkuntoon. Asettelimme lasivitriineihin talvisäilöstä tuodut pokaalit. Ne tietysti laitetaan samaan järjestykseen kuin viimeiset sata vuotta ;-) Kuulin mielenkiintoisia tarinoita seuran historiasta seuran vanhemmilta jäseniltä.
Uusi ravintoloitsija halusi tarjota meille lohikeitot. Sormet ja varpaat olivat jäässä, mutta mieli oli ihanasti jo tulevassa kesässä. 


Työn jälkeen tulee vietettyä aikaa myös lasten harrastusten parissa eli meren rannalla tai tallilla. On kiva istua katselemassa purjehdusta tai itseään parempien ratsastustuntia ja samalla haukata happea.


Nuorin tyttäreni kutsui muutama viikko sitten tallikavereitaan meille yökylään. He halusivat viettää yötä "mökillä" eli piharakennuksessamme. Minä virittelin illan pimetessä heille pihaan vielä nuotion, missä saivat paahtaa vaahtokarkkeja. Vuoden äiti palkintoa odotellessa ;-)  
 Viime viikonloppua vietimme äitienpäivää brunssin merkeissä.  Mieheni valmisti brunssin ja paikalle olimme kutsuneet myös anoppini. 


Sain anopilta upean hortensian. 


Tänään olen hakenut puutarhalta uusia pelargonioita paleltuneiden tilalle ja juonut kahvia terassilla, poikennut tallilla ja vienyt vanhimman tyttäreni purjehdustapahtumaan. 
Sain myös vihdoin painepesurilla pestyä terassikalusteet. Mies on ahkeroinut veneen kanssa ja se on kuulemma tänään laskettu vesille. Joten kauniit kesäilmat saavat mielellään jatkua. 

Sunnuntait menevät enemmän ja vähemmän tallilla. Huomenna olemme menossa aamiaisen jälkeen islanninhevosvaellukselle ja sen jälkeen minulla on vielä illalla omalla tallilla hevosten hoitokurssi ja ratsastustunti. 
Toukokuun paras ratsastustunti oli varmasti se, kun sain elämäni ensimmäisen kerran hypätä "esteitä". Hyppäsimme ristikkoa, mutta kun minulla sattui olemaan sillä tunnilla upea Kylli (vanha estehevonen) niin sehän innostui aiheesta yhtä paljon kuin minäkin ja hyppäsi hieman enemmän kuin tuo ristikko olisi edes vaatinut. Olin aivan hurmiossa ja nyt on estetunteja ja -kursseja kesäksi varattu. 

Hyvää viikonloppua! 
 

 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti