Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 19. marraskuuta 2016

Biarritz Euroopan surffiparatiisi

Perheemme syysloma suuntasi Biarritziin. Koska nuoret ja koska surffaus. 
Nuorisomme on surffannut aiempina vuosina kaksi viikon lomaa Fuerteventuralla.

The story of Biarritz surfing, and indeed of surfing in Europe as a whole, began with author and screenwriter Peter Viertel. Viertel was born in Germany but grew up in California where he took up the booming sport of surfing. In 1956 and 1957, during the filming of the movie The Sun Also Rises, on which he was the writer, Viertel spent much of his time on the Côte des Basques beach with the precious object he’d had sent over from America – his surfboard. With him was the film’s producer, Richard Zanuck, and the two rode the waves together, causing quite a stir among the locals.


 Biarritz on siis Euroopan surffimekka ja lajin syntysija. 
Tämä näkyi surffirannoilla, sillä paikalla oli innokkaan nuorison lisäksi paljon vanhempia taitavia jo harmaantuvia herroja surffilautojen kanssa. Jakkupukurouvat näyttivät harrastavan lajia myös ruokatunneilla. 

Suurin osa surffareista surffasi Cotê des Basques rannalla. Ranta on hyvin pitkä. Horisontissa näkyy Espanjan St. Sebastianiin asti. 
Nuorisomme ottivat viikon surffikurssin, johon sisältyi opetusta päivittäin 1,5h. 
Tämä on aika pitkä aika kävellä lauta kainalossa vedessä ja pyöriä pesukoneessa. 

Surffikouluksemme valikoitui La Vague Basque. Olimme kouluun hyvin tyytyväisiä. Kaikki hoitui todella ammattitaitoisesti, mutta rennolla otteella. Opettajat olivat hyviä ja koulun toimipiste sijaitsee rannalla.

Surffikoulumme puolesta vesillä oli jatkuvasti myös ammattikuvaaja ammattitason laitteiden kanssa. Minä saatoin siis keskittyä rannalla tai kaupungilla kävelyyn tai roseviinin tai kahvin nauttimiseen rantakuppilan terassilla. Joten tässä nuorisomme surffikuvia ammattilaisen silmin. Kuvaaja Jérôme Paumier.

 
Surffimatkasta kun oli kyse, niin säät olivat mitä parhaat juuri tähän tarkoitukseen. Uskon, että menemme uudelleen Biarritziin. Kesällä Suomesta on sinne suoria lentoja, mutta näin talvikaudella ei ole. Lensimme Pariisiin ja ajoimme siitä noin 800km ko. rannikolle. Barcelonasta ja Nizzasta sekä Madridista on kaikista useiden satojen kilometrien ajomatka Biarritziin. 
Meikäläinen sai siinä muutaman kerran kysellä, että milloin ollaan perillä. 

Hyvää viikonloppua!  
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti