Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

maanantai 19. lokakuuta 2015

Treffit Tukholmassa / Tapahtui viikolla

Olin menneellä viikolla kuutena päivänä töissä. Kerrottavaa ei siis juuri ole, ellei halua kertoa siitä miten tapaa satoja ja satoja ihmisiä, miten työpaitoja silitetään, miten saa aikansa kulumaan lentokentillä, miten matkalaukku pakataan nopeasti ja miten kaikki olennainen saadaan mahtumaan mahdollisimman pieneen tilaan, mitä teen hotellihuoneessa ensimmäiseksi, miten kasvot väännetään kestohymyyn muutaman tunnin yöunien jälkeen jne. 

Tiiviin työtahdin vuoksi tein treffit mieheni kanssa Tukholmaan perjantaina. Viikon pisin vapaa-aika kun sattui olemaan siellä. Päivässä ehtii yllättävän paljon. 


Aloitimme päivämme viemällä matkatavarani hotellille ja vaihdoin siniset siivileihin. Sen jälkeen käyskentelimme vanhassa kaupungissa. 


Siinä vaiheessa, kun vatsa alkoi ilmoittelemaan lounashetkestä poikkesimme ihanaan vanhaan Café Gråmunkeniin. Mietimme jälleen sitä, että miksi Suomessa harvoin näkee tällaisia pieniä tunnelmallisia kahviloita / ravintoloita, joissa palaisi pöydissä kynttilöitä keskellä päivää ja taustalla soisi leppoisa jazz-musiikki. Meillä tunnelma on monesti liian kliininen ja kolkko.  
Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa erääseen suosikkipaikkaani Tukholmassa. Se on Fotografiska, valokuvataiteen museo. Pidän kovasti valokuvataiteesta, mutta tässä kohteessa minua viehättää suuresti myös koko rakennus ja sen sisustus. Kerrassaan hurmaava miljöö! Juuri nyt Fotografiskassa on Martin Schoellerin näyttely Up Close. Näytteillä oli myös Magnus Wennmanin liikuttavia kuvia pakolaislapsista sekä valokuvakilpailun "Young Nordic Photographer of the Year 2015" satoa. 

Näyttelyn jälkeen nautimme upeasta näköalasta. Fotografiskan jälkeen jatkoimme kävelyämme Kungsträdgårdenin suuntaan. 


Poikkesimme perinteiseen Wienercafeét kahvilaan juomaan kupit kahvia. Pettymyksekseni wienerit olivat loppu ja jouduin tyytymään kanelipullaan. Kahvila oli myös hyvin täynnä, joten toinen pienoinen pettymykseni oli pöytä keittiön vieressä ikkunattomassa tilassa. Täytynee tehdä tänne pöytävaraus, jos tulevaisuudessa asioin ko. paikassa. Kahvi oli varsin maukasta ja onhan se ylellistä, kun se tarjoillaan pöytiin.  
Mitä muuta siis viikkooni kuului? Yksi viikon kohokohta oli luonnollisesti tiistai ilta Downton Abbeyn seurassa. Iloa tuotti myös torstain tennistuntini huippuseurassa sekä sunnuntain ratsastustuntini reippaalla Taju hevosella. Tunnille saapuminen oli myös aika reipas, sillä pääsin töistä myöhässä ja jouduin tilaamaan mieheni tallille ratsastusvaatteideni kanssa. Vaihdoin uniformun lennossa tallin parkkipaikalla ratsastusvarusteisiin ja ryntäsin tunnilleni. Tulipahan viikolla käytyä myös allekirjoittamassa yksi työsopimus. Siitä lisää myöhemmin. Tähän teemaan liittyen tuli tehtyä muutama "päivän hyvä työkin". 

Ihanaa viikkoa! 4 kommenttia:

 1. Kyllä, Wiener Cafeet on suosikkini! Harmi ettei teillä ollut onni myötä. Tuonne Fotografiskaankin pistäydyn kyllä heti tilaisuuden tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Wiener Cafeet ei nyt oikein pistänyt parastaan ;-) Fotografiskaa suosittelen lämpimästi -mun pakollinen visiittikohde joka reissulla Tukholmaan.

   Poista
 2. Me käymme aina cafeteria koppenissa.... Ja tietenkin paikallisessa veneily tarvikeliikkeessä. Molemmissa paikoissa saa todella hyvää palvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä testaamassa tuo cafeteria Koppen joku kerta myös.

   Poista