Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Parasta tällä viikolla

Lomaviikkomme parhaita hetkiä olivat: 

Maisemat. Kirkkaansinisellä taivalla päivittäin paistava aurinko, valkoisena hohtavat vuoret ja kaunis Chamonixin kylä. (Okay olisin ollut valmis vaihtamaan muutaman aurinkoisen päivän lumisadepäiviin, jos olisin päässyt hiihtämään koskematonta puuterilunta). 
Laskettelu, happimyrkytys ja korkeanpaikan leiri. Aamusta iltaan. Hiihdimme aamu kymmenestä ilta neljään tai viiteen. Oli ihana tunne saapua päivän päätteeksi asunnolle jalat aivan väsyneeksi hiihdettyinä, auringon lämmittäessä poskilla ja keuhkot täynnä raikasta alppi-ilmaa. Korkeuseroa tulee helposti yhdessä rinteessä noin 1500 metriä. (Vertailuna esim. Ruka 200m suurin korkeusero.) Hirveän montaa rinnettä ei päivässä jaksa / ehdi hiihdellä. Chamonixin kylä sijaitsee 1042 metriä meren pinnan yläpuolella. Laskettelu tapahtuu yleensä noin 2000m -3800 metrin korkeudessa. Ylempänä liikuttaessa huomaa hengästyvänsä normaalia helpommin.  
Neljäntenä päivänä alkoi jo hieman naurattamaan, kun huomasin, että en ole koko lomalla käyttänyt mitään muita vaatteita, kuin hiihtovaatteita, pyjamaa ja uimapukua. Uimapukuakin vain käydäkseni alakerran saunaosastolla.  Kun on kuskannut lapsia vauvasta lähtien alpeilla lähes vuosittain, alkaa vähitellen nauttimaan työnsä tuloksista. Tällä matkalla pystyimme hiihtämään yhdessä mm. Verbierin Tortin ski routen, puhumattakaan mustista rinteistä. Ruoka ja viini. Ranskassa kun oltiin ei tarvinnut miettiä mistä saisi hyvää ruokaa ja juomaa. 
Poikani kävi aamulla alakerran leipomossa hakemassa tuoreita pain au chocolateja ja croissanteja. 


Lounasravintolat ja niiden herkut ja aurinkoiset terassit ja maisemat. 


Ranskalaiset osaavat nauttia elämästään ja on täysin luonnollista, että esim. koirat saavat oleilla ravintolassa. Tämäkin ihana kaveri on tuttuni jo vuosien takaa. Hän kuuluu ravintola Refuge de Lognanin henkilökuntaan. Torstai iltana osa meistä oli jo sen verran akklimatisoitunut, että jaksoimme raahautua lähimpään ravintolaan illalla syömään. 


Syötyäni kunnon pihvin olin jälleen täysin valmis yöunille. 

After ski juoma ja auringonlaskun ihailuAfter ski kelkkarata

Saimme monena päivänä hyvät naurut laskettuamme tällä vuoristoradan tapaisella kelkalla hiihtopäivän päätteeksi. Kylän tunnelma
Maisemat matkalla Verbieriin. Teimme päiväretken Verbierin puolelle Sveitsiin. Maisemat olivat matkalla huikeat. Takaisin ajelimme näitä serpentiini vuoristoteitä pimeällä ja rikkoutuneen autonrenkaan vuoksi vararenkaalla. Tämä lisäsi juuri sopivasti jännitystä paluumatkalle. Alpeillahan autoissa on kesärenkaat ja tiet ovat yöisin hieman liukkaita. Pudotus tieltä alas on useita satoja metrejä ja kaiteitakaan ei kaikissa paikoissa ole. Varsin onnistunut matka jälleen kerran. Hymyillen katselen kuvat läpi. Monta mukavaa muistoa rikkaampana ja kuntokin selvästi kohentuneena. 
Kivaa alkavaa viikkoa! 

11 kommenttia:

 1. Kuulostaa ja näyttää onnistuneelta lomalta.
  Juuri palasin mieheni kanssa St.Anton- Lech- Val gardena kiertueelta. Aurinkoa riitti, mutta lunta olisi voinut olla enemmänkin, sitä puuteria juuri.
  En ole itse Ranskan puolelle vielä eksynyt hiihtämään, mutta Itävällan Tirolia ja Italian Südtirolia on urakalla koluttu. Italiassa on myös ihanat ruoat ja espressot, jopa rinteessä!
  Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Kyllä tämän sumun ja loskan keskeltä lähtiessä osasi nauttia suuresti myös auringosta ja valkoisesta lumesta vai mitä? St. Anton on minulle myös tuttu paikka. Olen asunut siellä kaksi talvea ja valkoista rinkiä hiihtäessä tuli käytyä myös Lechissä ja Zürsissä. Suosittelen kyllä ranskan puolta myös, mikäli haluaa nauttia hyvästä hiihdosta ja herkullisesta ruuasta ja espressosta ;-) Hiihtoalueen korkeus ja rinteiden ilmansuunta vaikuttavat luonnollisesti myös lumen määrään ja laatuun, niin kuin sinä alppinistina tietysti tiedätkin. Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. No WOW, teillä on ollut ihana loma! Aivan upeita kuvia ja fiiliksiä. Todellinen hiihtoloma upeissa maisemissa. Minulla on tämä viikko töitä ja sen jälkeen kutsuu Thaimaan lämpöön pariksi viikoksi =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnistunut loma kaikin puolin. Harvoin tulee ulkoiltua, urheiltua ja nukuttua viikossa noin paljon. Teki todella hyvää! Sinä onnenpekka loma vasta edessä. Me nautimme täällä sitten kuvistasi nojatuolimatkan muodossa :-)

   Poista
 3. Mahtava loma ollut teillä. Myös Ischglissä oli upea aurinkoinen hiihtolomaviikko. Lunta olisi sinnekin kaivannut lisää, mutta kyllä 8vrk d-vitamiinin varastointiakin tuli tarpeeseen.

  Mukavaa kevään odotusta. Se näyttää tulevan täällä Espoossa aika vauhdilla ja aikaisin tänä vuonna. Aurinkoakin taidetaan nähdä tänään, se olisin kiva pilkahdus köksän luokan ikkunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ischglissä oli varmasti myös ihana tankata d-vitamiinia ja alppi-ilmaa. Kävittekö myös Samnaunssa Sveitsin puolella?
   Toivotaan aurinkoisia kevätpäiviä tänne Espooseen pikaisesti!

   Poista
  2. Osa 15 hengen porukastamme kävi, kaikki ei. Samnau on tuttu jo menneiltä vuosilta ja Ischglin puolelta kaikkia ei kiinnostanut Taxfree-ride. Kylänähän Samnau on ihan omanlaisensa verrattuna Ischgliin.

   Nyt saisi kyllä aurinko jo taas näyttäytyä täällä Espoossa.

   Poista
  3. Osa 15 hengen porukastamme kävi, kaikki ei. Samnau on tuttu jo menneiltä vuosilta ja Ischglin puolelta kaikkia ei kiinnostanut Taxfree-ride. Kylänähän Samnau on ihan omanlaisensa verrattuna Ischgliin.

   Nyt saisi kyllä aurinko jo taas näyttäytyä täällä Espoossa.

   Poista
 4. Laitetaan listalle myös Ranska. Nykyään sitä arvostaa yhtä paljon laadukkaita lounaita kivoissa rinneravintoloissa hyvässä seurassa, kuin itse hiihtämistäkin. Samoin illallisiin on kiva panostaa. Aikoinaan se lounas sujahti suuhun tuolihississä, että sai maksimoitua hiihtoajan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lisätä listalle myös Ranskan Chamonix. Hyvä ruoka ja ravintolat ovat taattuja, lisäksi tarjolla on yhtä Euroopan parasta hiihtoa!

   Poista
 5. :) Teillä on ollut näköjään aivan ihana loma ja siitä jää vielä paljon muistoja lämmittämään loppuelämäksi. Kivan raportin olit koostanut - kiitoksia tunnelmista ja terveisiä täältä trooppisesta Sri Lankasta!

  VastaaPoista