Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

lauantai 27. joulukuuta 2014

Sata kertaa ja yksi levoton sielu

Tunnistatteko itsessänne levottoman sielun? Sellaisen toisinaan niin rauhaa ja harmonista hiljaisuutta kaipaavan ja siitä nauttivan yksilön, joka toisaalta on kuin kissa pistoksissa muutaman päivän rauhan jälkeen. Silloin ajatukset alkavat juosta tuhatta ja sataa, ne menevät kehää sellaista vauhtia, ettei perässä pysy. Ideat vaihtuvat ja niitä syntyy sata minuutissa ja toiminta ei pysy ideoiden tahdissa ei sitten millään. Lopulta ei tiedä mihin niistä ideoista tulisi oikeasti tarttua. Tuntuu, että elämä on liian lyhyt kaiken tämän toteuttamiseen eikä hetkeäkään ole hukattavaksi. 
Kaikkihan lähti tänään liikkeelle jo aamusta tai oikeastaan jo muutama ilta sitten. Silloin istuin tuntikausia hotelleja selaillen ja karttakirjan sivuja käännellen. Olisi ihana lukea kolme kirjaa, jotka minulla on nyt kotona. Voisin uppoutua täydellisesti toiseen maailmaan. Sellaista en ole hetkeen ehtinyt tehdä. 

Haluaisin opetella tekemään tällaisia täydellisiä villasukkia, jotka pukki minulle toi. Minulla olisi kerä lankaa odottamassa tätä oppimisinnostusta. Pitäisi tehdä enemmän asioita, joita ei ole aiemmin tehnyt. Pitäisi oppia uutta. 

Voisin järjestää ne kaikki selittämättömät paperipinot, joita haaveilen järjestäväni sitten joskus. Voisin siirtää vanhan tietokoneeni kuvat turvaan. 

Voisin kaivaa sukset esiin ja lähteä hiihtämään. Voisin pakottaa lapset luontoretkelle Nuuksioon ja paistaa makkaraa nuotiolla. 


Pukin tuoma paita toi myös mieleeni uuden vuoden lupaukset, etenkin erään, jonka saatan luvata. Kykenenkö siihen ja mitä se toisi tullessaan? 


Kävimme pelastamassa lastemme optimistijollat tänään mieheni kanssa lumen alta suojaan. Pitäisi tehdä enemmän asioita lasten kanssa yhdessä, mutta mistä heidät saisi innostumaan? Tuntuu, että pukin tuomat kirjat ja uudet laitteet saavat heidät viihtymään liiankin hyvin kotona. 

Voisin yrittää setviä muutaman sisarsolmun, mutta pystynkö siihen? 

Haluaisin tavata ystäviä, järjestää iloisen illan. Se vaatisi päivän lukkoon lyömistä hyvissä ajoin ja silloin en olisi vapaa tarttumaan mahdollisiin muihin eteen tuleviin ideoihin.   Jäljellä on reilun kahden viikon lomautus. Voisin hypätä lentokoneeseen ja matkustaa kauas, tuntemattomaan ja uuteen paikkaan. Voisin tehdä lyhyen romanttisen retken Eurooppaan mieheni kanssa. Voisin matkustaa Harry Potterin jäljille lasteni kanssa. Voisin valloittaa vuoren, lasketella sieltä alas. Mieheni on onneksi hieman enemmän jalat maassa -tyyppi kuin minä tai sitten hän on vähemmän yllytyshullu. Sillä jos minusta olisi kiinni, istuisin todennäköisesti yllytyshulluna jo koneessa matkalla kohti Kapkaupunkia yllättämään ystävämme. No vielä ehtisi senkin. Katselin tänään tuonne niemenkärkeen. Siellä sitä sitten taas kesällä toivottavasti vietetään paljon aikaa. Eikä siihen kesään nyt niin pitkä aika enää ole. Tämä oli tämän blogin sadas postaus tänä vuonna ja tällaisen levottoman sielun jäsentelemättömiä ajatuksia tänne tänään purettiin. Kiitos, että olette olleet mukana. 
 Onko täällä muita levottomia sieluja? Kuulostaako tutulta? 


8 kommenttia:

 1. Minä ilmoittaudun :-) Ja sitten toisekseen suosittelen sitä lasten kanssa reissaamista ihan tosissaan. Vaikka se ei sitten ehkä ole just se "ykkösvaihtoehto", niin sitä ei kuitenkaan tod. näk. tule katumaan. Houkuttelee tuollainen Harry Potter -reissu, voisin kuule napata idean taskuun. Lapsia on välillä hankala saada innostumaan, mutta monesti sitten lopulta ovat tyytyväisiä, kun on "pakotettu" yhteisjuttuihin. Pelit ja vehkeet on mun mielestä rasittavia, koska ne vievät liiaksi mukanaan ja sitten niiden äärestä täytyy aina taistella pois.

  Ajattelin itse tehdä nyt joka ikinen päivä postauksen kesään asti, ja pidän päiväkirjamaisesti lukua, että olen tajunnut tehdä kivoja asioita joka päivä. Ettei ne vain jää haikailun tasolle. Toisaalta maailma on niin hitsin täynnä kaikkea kiinnostavaa, aika on vain rajana - ja tämä ahdistaa. Mutta sitten pitäisi saada vain itsensä tekemään just niitä juttuja, mitkä on oikeasti ihania. Aarrekartan avulla olen itse onnistunut valjastamaan alitajuntaa oikeaan suuntaan.

  TUlipas sekava viesti :-D Ehkä löysit punaisen langan silti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa vain Harry Potter idea käyttöön. Pelit ja vehkeet ovat myös minun inhokkeja! Kiva idea kirjoittaa joka päivä. Tein muutama vuosi sitten project 365:n eli latasin flicker sivulle yhden kuvan joka päivä. Se oli ikään kuin päiväkirja kuvin. Se auttoi kyllä tajuamaan jokaisen päivän merkityksen. Mulla on ollut myös aarrekartta käytössä pariin eri otteeseen, siitäkin on apua. Hyvää Uutta Vuotta!

   Poista
 2. Kuulosti ihanalta! Ihmisellä pitää olla intohimoa elää ja seikkailla. Tähän pimeään vuodenaikaan hukkuu liian helposti olemaan ja unohtamaan unelmat. Hyvä kun joku niistä muistuttaa ja herättelee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu unelmat ja innostus ei saa hukkua, ne pitävät elämänilon ja -halun yllä! Tosin aiheuttavat toisaalta myös tiettyä levottomuutta. Hyvää Uutta Vuotta!

   Poista
 3. Tunnistan nuo vastaavat tekemättömät toiveet! Mutta toisaalta en halua tuntea ainakaan huonoa omaatuntoa tai liikaa levottomuutta, jos suurin osa niistä ei toteudu heti. Siinä mielessä olen ehkä vähän malttavaisempi :). Elämä on kuitenkin täynnä mahdollisuuksia, että aivan varmasti niihin pitää tarttua, yksi kerrallaan. Ja tätä ennen ne pitää tietenkin tunnistaa, mutta yksikin toteutettu asia on parempi kuin ei mitään! Myötätuulta ja tekemisen iloa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun voisin oppia sinulta tuota malttavaisuutta ja rauhaa tehdä yksi asia kerrallaan! Myötätuulia sinne myös koko ensi vuodeksi!

   Poista
 4. Kylläkyllä :D Joulunpyhinäoli ihanaa olla hetki hissukseen elokuvien ja kirjojen parissa, mutta nyt on aloitettu pontevasti kuntopyöräily, tanssitreenit, ompeluprojektit, matkasuunnitelmat... Olisi niin paljon kaikkea innostavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se on niin paljon kaikkea innostavaa! Naurahdin aivan ääneen tuolle sinun listallesi, paljon on jo aloitettu sielläkin. Touhukasta Uutta Vuotta ;-)

   Poista