Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

perjantai 28. marraskuuta 2014

Aallon harjallaLapsemme olivat puhuneet kauan, että haluaisivat kokeilla surffausta. Nyt en puhu mistään windsurf-harrastuksesta, vaan ihan oikeasta surffauksesta. Euroopassa on joitakin hyviä surffauskohteita. Yksi kohde, jota Euroopan Havaijiksi kehutaan on Fuerteventura Kanarian saarilla. Matkasimme siis sinne.

Surffiharrastus aloitettiin Home Grown surffikoulun kanssa. Opettaja vei meidät El Cotillon rannalle, jonne ko. päivänä osui tuuli juuri sopivalla tavalla ja näin ollen laineet muodostuivat sopivan suuruisiksi. Suomalaisittain katsottuna aika suuriksi.


Ensiksi lämmiteltiin lihaksia rannalla ja harjoiteltiin laudalle nousemista. Opeteltiin myös aalloissa melomista ja oikeaa ajoitusta laudalle nousun suhteen. Varsinaista laudalle nousemistakin on helpompi harjoitella rannalla kuin vedessä. Harjoiteltiin myös kaatumista laudalta veteen loukkaamatta päätään.Muutaman tunnin harjoittelun jälkeen onnistuivat lapsemme jo pieniksi hetkiksi nousemaan laudalle seisomaan.
Surffaus vaatii sitkeyttä, sillä laudan kuljettamista vasta-aaltoihin, laudalla melomista ja pesukonemaisissa aalloissa pyörimistä tulee useita toistoja ennen onnistumista. Niin ja tulee niitä onnistumisissakin. 


Ensin näyttää tältä...


                                                      ... ja vain hetkeä myöhemmin tältä. 
Suosituilla surffirannoilla oli helposti noin kuusikymmentä surffaria samanaikaisesti. 


Rannalle kannattaa varata mukaan myös juotavaa ja jotakin syötävää, sillä vedestä saapuvat surffaajat vaativat nopeasti lisää energiaa.

Sää vaihtuu saarilla nopeasti, sillä niillä vallitsee oma mikroilmastonsa. Kannattaa siis rannalla seuraajille pakata mukaan niin uikkarit, kuin sateen- ja tuulenpitävät vaatteet.
Surffarit pukevat Kanarialla märkäpuvut, jotka yleensä ovat pitkähihaiset.
Veden lämpötila oli meidän viikollamme 19 astetta. 


Aloittelijoiden laudat ovat ns. softboardeja. Ne ovat lautoina hyvin kelluttavia ja vakaita, joten aloittelijan on helpompi seistä niillä. Lautoina ne kestävät myös paremmin kolhuja, kuin kovat laudat ja ovat siksi soveliaita vuokrakäyttöön. Yksi mahdollisuus aloittaa surffaus harrastus on vuokrata päiväksi ns. bodyboard. Vuokrauspisteitä on saarella useita, kuten myös hyviä surffikouluja. Kanarialla on vuorovesi (ei tosin kovin suuri) kuuden tunnin välein. Rannoilla, joilla on kiviä on turvallisempi surffata nousuveden aikaan. 

Viikossa minusta ei nyt kehittynyt aivan "surffipromammaa", mutta jotakin lajista tuli opittua viikon aikana.  P.S. Mikäli et halua vaikuttaa aivan tumpelolta aloittelijalta, niin surffilauta kiinnitetään jalkaan (laudalle hypättäessä takajalkaan) ja bodyboard kiinnitetään käteen. Nyt ei tarvi kuin tietää minkä jalan sattuu asettamaan taakse, mikäli sattuu pääsemään laudalle.


Hyvää viikonloppua!   

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Aivan kuin aallot ja kostean hiekan voisi tuntea kuvista. Olet kaunis ja nuorekas :)
  Hyvää joulunodotusaikaa :)

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Tässähän aivan häkeltyy sanoistasi.

   Poista
 2. Voi miten upeita kuvia! Ja ihanaa, että lapsien toive toteutui ja pääsivät kokeilemaan surffausta. Näin sitä juuri pitää toimia, tehdä unelmista totta =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lapset olivat kyllä hyvin onnellisia ja muistivat sen mainita useaan otteeseen. Minä olin onnellinen, että siinä ei mitään sattunut.

   Poista
 3. Vau mitkä kuvat tosiaan! Melkein kulin meren kohinan korvissani ja tunsin tuulen ihollani... Teillä oli varmasti hieno päivä, ihanaa yhdessä tekemestä ja uusiin asioihin tutustumista. Ja tuo alin yhteiskuva teistä on myös aivan ihana.

  Mukavaa alkavaa viikkoa - huomenna ollaan jo joulukuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren kohinaa voisi todellakin kuunnella loputtomiin, niin rentouttavaa se on. Lapset saivat toteuttaa unelmaansa ja me nautimme siitä, että saatoimme heille sen tarjota. Innostuivat niin, että surffasivat siellä yhteensä viitenä päivänä.
   Ihanaa joulun odotusta sinulle!

   Poista