Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

torstai 24. heinäkuuta 2014

Tapahtui viikolla ja vähän toisellakin

Nyt on tapahtunut niin paljon tällä viikolla ja edellisellä viikolla, että en ole juuri koneen ääreen ennättänyt. 

Lyhyesti tarina menee kuvin näin:

On hyvästelty vanha koti niemenkärjessä. Tyhjässä asunnossa täydenkuun valossa kävellessäni voin todeta, että koti on vain asunto, silloin, kun sydän ei enää ole siellä. Koti on siellä missä rakkaat ovat. Oli ihanaa saada toteuttaa yksi unelmansa ja rakentaa tämä talo ja asua siinä seitsemän hyvää vuotta.  
On remontoitu vanhaa taloa saaristossa. Se alkaa tuntumaan uudelta kodiltamme, samalla kun siitä tulee meidän näköinen. On avattu uusia ovia tulevaisuuteen, otettu uusia askelia. Tuntuu jännittävältä ja mielenkiintoiselta.  On asuttu "venepakolaisena" luovutettuamme vanha asunto ja uuden kodin ollessa vielä remontissa. On herkuteltu hyvällä omatunnolla Paven ravintolan terassilla ja ihasteltu auringonlaskuja. On huokaistu "still alive" joidenkin päivien jälkeen ja on kokenut ansainneensa kuohuviininsä. Elämä on usein aika pienestä kiinni ja jokaisesta päivästä kannattaa nauttia, sillä koskaan ei tiedä milloin se on viimeinen. 


On juhlittu kymmenvuotis synttäreitä ja onniteltu yksitoista vuotiasta toista rakastani. On pakattu 140 muuttolaatikkoa turvoksiin yhdessä paikassa ja purettu ne toisessa paikassa. On kannettu huonekaluja, järjestelty, on viety roskia, kierrätetty tavaraa sinne sun tänne. On siivottu ja puunattu. Ei ole lenkille tai kuntosalille kaivannut. 


Uusiin naapureihinkin ollaan tutustuttu. Tyttäreni piti tietysti kysyä heiltä, että kuka teistä on kaunein? Vastauksen varmasti arvaattekin. 


On testattu uimarantaa. 


Jännitimme kovasti miten kissapoikamme sopeutuisi uuteen kotiinsa. Eipä tuo nyt kovin stressaantuneelta näytä aurinkotuolissa loikoen. 


On kerrassaan pelastus päästä valmiiseen pöytään syömään tuolta muuttolaatikoiden lomasta. Onni on omistaa ystäviä. Huominen projektimme täällä uudessa kodissa lienee tuo pihassa olevan ulkovarasto kasan siirtäminen varastoon, nyt kun edelliset asukkaat ovat piharakennuksen tyhjentäneet. Luonnollisesti ensin koko piharakennus on siivottava ehkä jopa maalattava sisältä. Helteisiä kesäpäiviä! 


4 kommenttia:

 1. Hupsista! Olette siis muuttaneet pois siitä ihanasta kodista, jonka sisustusta ja luonnonläheisyytä olen ihaillut. En tosin yhtään epäile, ettekö loisi kauneutta ympärillesi missä tahnsa, myös uuden kotinne sistustamissa. Olipa mielettömän hieno teko ystäviltä laittaa illallinen väsyneille remontoija-muuttajille! Voimia ja iloa projektiin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kyllä tässä voimia tarvitaan! Kannetaan tavaraa paikoilleen aamusta iltaan eikä loppua näy. Miten ihmeessä ihmiselle kertyy tällainen määrä tavaraa? Olemme kiinnostuneita tällä hetkellä elämästä, jossa olisi vähemmän materiaa ja sen tavoittelua ja enemmän aikaa, läheisyyttä ja aitoja arvoja. Olemme siis matkalla downshiftaamaan elämäämme kaiken yltäkylläisyyden jälkeen. Kirjoitit muistaakseni joskus, että ihminen luo nahkansa aika ajoin, ehkä me teemme juuri sitä. Hyvin luonnonläheinen paikka on tämä uusikin koti, joten eiköhän tästäkin saada kaunis ajan kanssa. Ihania kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Vau, kovasti onnea uuteen vanhaan taloon. Varmasti mieletön paikka! Vaikkei huonolta näytä elo tuossa "väliaikaiskodissannekaan", tuntuu varmaan ihanalta päästä asettumaan ennen syksyn pyörähtäessä käyntiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu todellakin kivalta päästä asettumaan ennen koulujen ja kaiken hulabaloon alkua. Helteiset kesäsäätkin ovat mukavasti vauhdittaneet kotiutumista. Yllättävän kotoiselta täällä jo tuntuu. No alue oli meille hyvin tuttu jo ennestään. Kiitos, että jaksoit hoidella PM-kisa juttuja!

   Poista