Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

Entä jos alkaisit tehdä ihan mitä huvittaa

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hemmetin huhtikuu

Pitkäjänteisyys ei ole koskaan kuulunut vahvimpiin luonteenpiirteisiini.
Odottelu on aina tuottanut minulle tuskaa. Mieluiten nyt heti, tässä ja nyt! Eikö huhtikuu ole nimenomaan oikein odottelijan kauhu? 

Jäiden ja lumen lähtöä odotellessa voi täyttää To do-listaa. Keväällä pitää tarkistaa ja täydentää kolmen lapsen kevätvaatevarastot. Hankintareissuja tulee muutamia ja lasten tullessa teini-ikään hankintareissut muuttuvat entistä haasteellisemmiksi. Tulee siirtää talvivaatteet ja -kengät varastoon. Kaivaa kevätvaatteet esille. Omakin vaatekaappi kaipaisi uudistusta ja talvisaappaiden tilalle tulisi löytää kevyempiä jalkineita. Autoihin pitää vaihtaa kesärenkaat. Ikkunat pitää pestä, sillä kevätaurinko paljastaa armottomasti sateen jättämät jäljet ja lasten ja kissan kuraiset sormen / tassun jäljet ikkunoissa. Terassi tulee pestä, samoin terassikalusteet. Kukkiakin olisi kiva laittaa terassille ja sisääntulokuistille. Pihassa olevia kasveja tulisi lannoittaa ja multaa hakea puutarhalta.


Jotta To do-lista ei näyttäisi liian leppoisalta siihen voi lisätä veneen vesillelaskun. Se taas vaatii muutamia kymmeniä tunteja töitä. Muutamia käyntejä veneellä pesurättien ja imurin kanssa sormet kohmeessa, sekä painepesurin huudatusta. Mieheltä voisi kysellä millaisia öljy -, vaha- ja maalireissuja se hänelle tarkoittaa. Kun nämä listat on tehty voi aloittaa autotallista venetarvikkeiden kaivamisen. Tämä taas yleensä edeltää autotallin uudelleen järjestelyä ja muutamaa keikkaa kierrätyspisteissä tai kirpputoreilla. Sen jälkeen saa tavaroita muuttaa veneelle. Tavaraa riittäää ankkureista, venepatjoista ja kattiloista sammuttimiin. Kuten yleensäkin muutossa, tavaraa on aina paljon enemmän, kuin muistaakaan. Arvatkaa onko kevät suosikki vuodenaikani? 

Jos ja kun se kesä sitten joskus koettaa ja olen vielä hengissä kevään työleirin jälkeen, niin olen ilmoittautunut melontakurssille sekä 606 purjehduskurssille. Molempia kursseja olen suunnitellut vuosia. Melontakurssille olin jo kerran ilmoittautunutkin, mutta silloin purjehdus perämieskurssi osui samaan ajankohtaan. Valitsin silloin perämieskurssin. Molemmat kurssit ovat jo kesäkuussa. Nyt äkkiä jäät pois, minä haluan vesille! 

Ihanaa tiistaita kaikille!    
 


4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia sinulla! Oli kiva löytää tänne, kiitos tunnustuksesta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit. Kerroit, että olette suunitelleet matkaa Gardajärvelle.
   Kyllä voin ehdottomasti suositella, kaunista seutua. Ajoimme Milanosta Riva del Gardaan (pääkaupunki) järven länsirantaa pitkiin. Pieniä, toinen toistaan kauniimpia kyliä oli vierivieressä järven rannalla. Me asustimme Riva del Gardassa. Pidin siitä kovasti, koska siinä oli keskusta (muutama ostoskatu ja ravintolat) sekä pitkä ranta-alue, jossa kiva kävelytie. Kesää ajatellen siitä olisi siis löytynyt myös ranta. Oikein hyvää matkaa ja matkan suunnitteluaja ihanaa aurinkoista päivää!
   Nora

   Poista
 2. Hauskoja kuvia! Ei sulla ainakaan tekemisen puutetta ole, aika uuvuttavaa. Mutta osittain tuttua, meillä vene on niin pieni ja moottorinen, ettei se vaadi kauheasti huolenpitoa, varsinkin kun se oli suurhuollossa viime kesänä. Mutta noi kaikki muut hommat kuullostaa niiiin tutuilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hommaa riittää, mutta kivahan se on, sitten kun kaikki on tehty ;-)

   Poista